Brf Lindöporten 2

Brandsäkerhet / Återsamlingsplats

Brandsäkerhet

Alla lägenheter är utrustade med flera optiska brandvarnare med inbyggt, ej utbytbart, batteri med ca 10 års livslängd. Testa brandvarnaren regelbundet genom att trycka på testknappen. Gör rent brandvarnarna en gång per år eller om de larmar utan anledning. Rengör brandvarnarna genom att dammsuga med en mjuk borste och torka av utsidan med en lätt fuktad trasa. Se vidare skötselråd i "Bopärmen"

Som extra brandsäkerhet kan man köpa en brandfilt och brandsläckare. Tänk i första hand på din egen säkerhet men även på dina grannars! RÄDDA - VARNA - LARMA - SLÄCK

Vid brand, om eld eller rök sprider sig utanför lägenheten, kommer ett brandlarm tjuta. Rökluckor högst upp i trapphusets tak, kommer öppnas för att evakuera rök.

Stäng in branden! Brinner det i din egen lägenhet. Ta dig ut och stäng dörren efter dig. Dörren hindrar branden och den giftiga röken från att sprida sig.

Stanna i lägenheten! Brinner det hos någon annan och det finns rök i trapphuset – stanna i din lägenhet. Ring 112 och berätta att det brinner. Stanna i lägenheten tills räddningstjänsten hjälper dig ut.

Hissen får inte användas vid utrymning.

I varmgaraget finns två pulversläckare. I källaren och garaget finns också upplysta skyltar som visar utrymningsvägar.

Återsamlingsplats

Vid utrymning i samband med brand/brandlarm skall alla boende samlas vid "Återsamlingsplats" på andra sidan Aktergatan i höjd med poolen, där cykelvägen går ner till villaområdet.

closearrow-circle-o-downellipsis-vcrossmenu